Menu Tickets

Elfia Arcen 2024

21 & 22 September

Founders van Elfia

Stefan Struik en Helena Struik zijn de bedenkers achter het fenomeen Elfia. Dit fenomeen van een outdoor fantasy event/ kostuum event bestond nog nergens ter wereld in 2001. Er waren wel outdoor middeleeuwse events of juist scifi happenings (allemaal indoor). Maar de mix van allerlei kostuumstijlen en subculturen in een sprookjesachtige setting zoals een kasteel was een onbekend fenomeen. Ook cosplay moest nog echt van de grond komen. Zo zou de eerste (indoor) world cosplay summit pas plaatsvinden eind 2003 in Japan met slechts 5 cosplayers.

Elfia manifesteert zich niet alleen als een cosplay en costume festival maar ook als een land, vandaar de naam Kingdom of Elfia. Het land kent elk jaar een ander – gekozen – staatshoofd; een eigen vlag en volkslied, een eigen munteenheid (de Elfo), ambassadeurs in nu 7 verschillende landen (Slovenia, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Belgie, Nederland en de UK) en zelfs een eigen postkantoor. Tijdens elk event ontrafelen acteurs telkens iets meer van de geschiedenis en mythologie van Elfia.

Stefan Struik en Helena Struik hadden eerst het winkelconcept Elf Fantasy Shop bedacht. Hieruit is het event concept ‘Kingdom of Elfia’ voortgevloeid.

Meer informatie is te vinden op Wikipedia

Stefan Struik
Stefan Struik