Menu Tickets

Elfia Arcen 2024

21 & 22 September
7 april 2024

Elfia Independence Day

April 7, mark this day. It is the Elfia Independence Day.

Haarzuilens 2024 Nieuws

7 April Elfia Independence Day

In de kalender van de Elfianen, was het in het jaar 20.900 NN (Nenar Nost); 20.900 jaar na de geboorte van de tweede zon. In dat jaar nam de grote leider Elfar de wapens op tegen de bloeddorstige Maacahs die tot dan toe alle andere fantasy rassen op de planeet Eve hun wil hadden opgelegd en letterlijk hun bloed hadden gezogen. 

Elfar startte de grote revolutie op het juiste moment. Hij kreeg alle andere fantasy rassen achter zich en binnen korte tijd werd de verzwakte Maacah clan onder de voet gelopen, en kon Elfar de onafhankelijkheid van Elfia uitroepen. Het was 7 april en het koninkrijk Elfia was een feit met Elfar als eerste koning.

En alsof het lot het zo bepaalde, kon Elfia, precies 1.098 Elfen (Nenar Nost) jaren later, op 7 april 2001 Anno Domini, de poorten open zetten voor menselijke reizigers. Doordat de twee tijdlijnen, van zowel de planeet Eve, als de planeet Aarde elkaar heel even raakten, konden dat jaar voor het eerst leden van het menselijke ras een bezoek brengen aan Elfia.  

Maar ook Elfianen konden nu voor het eerst kennismaken met de vreemde culturen op de planeet van de mensen, de aarde. Dit beviel enkele Elfianen zelfs zo goed dat zij besloten zich te vestigen op aarde. Daardoor wordt 7 april nu niet alleen in het koninkrijk Elfia gevierd, maar ook op diverse plekken op aarde. Kijk dus niet raar op, als je op 7 april opeens een vlag van Elfia ziet wapperen. Het is een onschuldige uiting om de onafhankelijkheid van ons geliefde koninkrijk te vieren.