Menu Tickets

Elfia Haarzuilens 2024

20 & 21 April

Elfia, het land waar je je dromen tot leven kunt brengen en delen met anderen. Een Rijk met een eigen vlag, paspoort en volkslied, geleid door een koninklijk staatshoofd die jaarlijks wordt gekozen. Kijk voor een overzicht van de ex-royals hier

 

Ja, het is gebeurd. Op 2 februari steeg witte rook steeg op uit de schoorsteen van de Elfia ambassade in Spanje waar ook de marshal of the diplomatic corps of Elfia is gehuisvest: het signaal dat een nieuwe koning was gekozen.

Het resultaat: de woest maar nobele Warrior King is gekozen als de nieuwe koning van Elfia. Hij zal op zondag 23 april 2023 gekroond worden. Een zware taak rust op zijn schouders.

Zorg er voor dat je zondag 23 april aanwezig bent bij de majestueuze tempel van Elfia om de nieuwe koning eer te bewijzen. Het zal hem sterken in zijn vastberadenheid om Elfia te beschermen.

 

 

Wil jij – en kan jij – Elfia regeren voor 1 jaar in 2024?

Is het antwoord op bovenstaande vraag ‘ja’, schrijf je dan nu in als kandidaat voor de troonsopvolging van het koninkrijk Elfia, en wie weet wordt jij in het weekend van april 2024gekroond als nieuw staatshoofd van Elfia. Inschrijven is heel simpel: vul het formulier in dat onderaan deze pagina staat, aan het einde van 2023.

Verkiezingen

Stemrecht komt nu toe aan

 • jou als Elfiaan. Via een poll op YouTube kan jij je voorkeur uitbrengen voor een kandidaat. De uiteindelijke keuze van het Elfiaanse publiek geldt als 1 stem
 • het regerende staatshoofd (ook in geval van een duo geldt dit als 1 stem)
 • elke zittende ambassadeur of ambassadrice (7 ambassadeurs, in UK, Slovenie, Spanje, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Belgie)
 • de Marshall of the Diplomatic Corps of Elfia, Roly Rotherham. In het geval van een staking van stemmen, geldt zijn stem als doorslaggevend.

De verkiezingen vinden in het geheim plaats onder leiding van de Marshall of the Diplomatic Corps of Elfia.

NB: het is voor kandidaten strikt verboden contact op te nemen met het regerende staatshoofd en/of individuele ambassadeurs in welke vorm dan ook, tijdens de verkiezingsperiode. Elk contact met staatshoofd en ambassadeurs in deze periode zal worden gezien als een poging tot beinvloeding van de verkiezinge. Overtreders van deze regel kunnen bestraft worden met diskwalificatie.

Wanneer eerstvolgende verkiezingen

 • de publiekspoll loopt van 27 Januari t/m 1 Februari 2024
 • de geheime stemming van het staatshoofd en de ambassadeurs vindt plaats op 2 Februari 2024
 • Kandidaten kunnen zich tot en met 27 januari 2024 inschrijven middels onderstaand formulier dat weer zal verschijnen aan het einde van 2023.

Hoe vergroot je je kans om verkozen te worden?

Zowel het publiek als de ambassadeurs en het regerend staatshoofd kiezen uit alle kandidaten degene die volgens hen Elfia het beste kan vertegenwoordigen. Hierbij kijken zij niet alleen naar de geschreven verklaring maar vooral ook naar de presentatie. Dus hoe beter jij je presenteert in foto en/of video, hoe groter je kans wordt om verkozen te worden. Van groot belang is hierbij ook of de kandidaat plezier toont in zijn/ haar presentatie.

Een andere belangrijke meewegende factor is hoe goed en hoe actief jij Elfia na de verkiezingen kan en wil promoten middels de diverse sociale kanalen.

Staatshoofd of koninklijk paar?

Je mag als 1 persoon deelnemen aan de verkiezingen of met een partner. Er kunnen echter maximaal twee personen aangemerkt worden als gezamenlijk staatshoofd.

Wanneer winnaar bekendgemaakt?

De uiteindelijke winnaar zal in februari 2023 bekend gemaakt worden door de Marshall of the Diplomatic Corps.  De winnaar zal door de organisatie uitgenodigd worden om Elfia bij te wonen in april van dat jaar. Tijdens een speciale plechtigheid op zondag zal de winnaar gepresenteerd worden aan het volk van Elfia waarna een ceremonie volgt in de tempel van Elfia. De bekendmaking van de winnaar is vervroegd – voordat het event plaatsvindt – zodat wij tijd genoeg hebben, om de nieuwe Elfo munt te slaan ter ere van de nieuwe ‘head of state’ van Elfia.

Gewonnen en dan?

 • Na de officiele installatie zal een kort defile gehouden worden waarbij het nieuwe staatshoofd gefeliciteerd wordt.
 • Tijdens Elfia in september van dat zelfde jaar en tijdens Elfia in het opvolgende jaar in april zal de winnaar Elfia officieel toespreken. Zorg dat je hiervoor altijd een zeer korte, maar ook ludieke tekst bij de hand hebt.
 • Uiteraard heb jij (en eventueel jouw mede-staatshoofd) gratis toegang tot Elfia in het jaar van de verkiezingen.
 • Ook als jij weer aftreedt, blijf je toegang houden op beide dagen van het Elfia evenement in zowel april als september.
 • Jij blijft het recht op gratis toegang behouden tot maximaal 10 jaar na afloop van jouw verkiezingsjaar. Ben jij als voorbeeld gekozen in 2022, dan behoudt je recht op gratis toegang tot en met het jaar 2032. Let op: het recht op gratis toegang is altijd persoonsgebonden en niet overdraagbaar.
 • Als staatshoofd krijg je ook een koninklijke onderscheiding, en nog een aantal andere geschenken waaronder een levensgrote banner (een van de banners zal elk Elfia event, samen met alle andere banners, geexposeerd worden. Daarnaast zal er speciaal geslagen bronzen herdenkingsmunt, een Elfo, geslagen worden, met de opdruk van jouw hoofd.
 • Tijdens je regeerperiode zet je je blijvend pro-actief in voor de promotie van Elfia. Naast interviews die kunnen worden aangereikt door de organisatie van Elfia, word je ook geacht zelf actief media te benaderen. Na afloop van jouw regeerperiode vervalt deze plicht.

(Zie het formulier hier beneden om deel te nemen aan de verkiezingen)

Het formulier is niet meer zichtbaar. De inschrijving is gesloten.