You'll never dream alone
Menu Tickets

Elfia Haarzuilens 2023

22 & 23 April

2022

Het is het jaar van twee zeer grote ontdekkingen:

  • een zeer zeldzame opgraving van het oudste Elf skelet ooit gevonden. 11 miljoen jaar geleden om het leven gekomen door de drietand van de Elfiaanse watergod. Een punt van die drietand is ook gevonden bij het skelet
  • de vondst van ELF, door de grootste ontdekkingsreiziger van Elfia, Marquis Alberto de Polo.  Deze ELF trof hij aan in een rieten mand bij wat waarschijnlijk ruines zijn van Elflantis. De ELF is nog zeer jong, en onze hof magier Salem Dee heeft zich over hem ontfermd, terwijl gravin Catherina de Faos de regent zal zijn van ELF tot hij volwassen zal zijn. Dit laatste duurt nog 111 jaar, dus in die tussentijd zal Elfia nog elk jaar een nieuw staatshoofd kiezen. Maar over 111 jaar zal een volwassen ELF koning worden over Elfia voor de rest van zijn leven. 

Dit jaar heeft Aurelia, the Ruby queen het koninklijke stokje overgenomen van emperor Roly. Roly had zich als dictator eerst nog snel tot keizer laten kronen, om een machtsovername te voorkomen, maar onder druk van het volk is uiteindelijk toch Aurelia tot koningin gekroond. Ter ere van Aurelia is een nieuwe, zeer zeldzame editie van de Elfo gedrukt, de  ‘Ruby’ coin.

2021

Vanwege de voortslepende corona crisis in de ‘echte’ wereld, kon Elfia zich slechts 1 keer openbaren in plaats van twee maal. Dit gebeurde in de kasteeltuinen Arcen. Vanwege de uitzichtsloze situatie en het gebrek aan leiderschap besloot uncle Roly de macht naar zich toe te trekken en in een dramatische wending zette hij de voormalige heersers, de Wizard Council of Pannkoch af en benoemde hij zichzelf tot dictator. Met behulp van stormtroopers zette hij een duister leger op om zodoende de controle te houden over Elfia. Ondanks of misschien juist dankzij deze meesterzet van dictator Roly beleefde Elfia een opmerkelijk mooie periode. Ter ere van de dictator kwam de ‘Roly’ coin uit, een limited editie van de Elfo, de munteenheid van Elfia.

2020

De weg naar Elfia werd in het trieste jaar 2020 geblokkeerd door de Covid die de gehele echte wereld in haar greep hield. Toch was er – echter met zeer veel beperkingen en slechts voor een kleine groep – in september 2020 nog een Elfia editie in de kasteeltuinen Arcen. Er mocht niet gedanst en gezongen worden, maar dit moment van beperkte vrijheid was een verademing voor de Elfianen die aanwezig mochten zijn.

2019

Zij wisten het op dat moment nog niet, de Wizard Council of Pannkoch, maar bij hun aantreden als nieuw staatshoofd, zouden zij de langst zittende regeerders van Elfia worden: twee jaar in plaats van een jaar, dit allemaal omdat Covid voor een totale ontregeling van Elfia zorgde.

2018

2018 was het jaar van queen Victoria en king Albert. Het was een mooi jaar waarin het koningskoppel veel voorspoed bracht voor het koninkrijk. Na hun regeerperiode accepteerde Victoria een positie als ambassadrice in Slovenia, en Albert een positie als Maitre d’Affaires op de ambassade in Slovenia.