Menu Tickets

Elfia Arcen 2024

21 & 22 September

Haarzuilens 2019

2 maart 2019

Spiritualiteit op Dragon Alley

Afgelopen week vertelden we je over de vernieuwde Story Stage op Dragon Alley. Maar dat is lang niet alles wat er te doen is op het plein ten noordoosten van het koninkrijk! Kom en doe mee aan de spirituele en mindfulness activiteiten. Speel mee in het Elfenspel, laat je kaarten leggen bij Tarotiste Nicole Smolenaars, neem een kijkje bij Gabslichthuis of onderga een sjamanistische healing of reading.

Nieuws

spirituality Elfia haarzuilens Dragon Alley mindfullness shaman wishes tarot

Er is een boel te beleven op Dragon Alley. Het is de perfecte plek om je even terug te trekken van de drukte van de rest van het koninkrijk. Luister naar de prachtigste verhalen bij de Story Stage – het programma daarvoor vind je hier – en neem deel aan de volgende spirituele activiteiten:

Het Elfenspel – Orakel uit het magische rijk

Op speelse wijze brengt het Elfenspel je weer in contact met de natuurwezens. Je krijgt weer toegang tot de wijsheid, krachten en magie die de natuurwezens graag met ons delen. Het Elfenspel is behalve een orakel ook een spel dat gebruik maakt van het magische veld waarin systeemopstellingen worden gedaan. Door de speelsheid van de natuurwezens is de uiting ervan luchtig. Omdat groeien in bewustzijn leuk mag zijn. De geestesvader en geestesmoeder komen het Elfenspel samen met jullie spelen in een aantal speelrondes van 45 minuten. Wees erbij!

Tarotiste Nicole Smolenaars

Tarotiste Nicole is er op zondag:

“In mijn leven draait alles om zuivere taal, om vanuit volledige openheid een verhaal helder te krijgen. Ik ben oprecht geïnteresseerd in de ander, in zijn beleving en drijfveren. Vanuit deze betrokkenheid heb ik intuïtief snel de essentie te pakken, waardoor ik de tarotkaarten goed weet te vertalen.”

Healings, reading and mindfulness voor kinderen door Sanna van Bentveld

Sjamanistische healing

Bij een healing maak ik door handoplegging contact met het lichaam en doorvoel ik op allerlei lagen waar de energie stroomt of geblokkeerd is. Stress, verdriet en pijn kunnen ervoor zorgen dat de energie in het lichaam niet meer goed stroomt waardoor blokkades ontstaan. Via strijkende bewegingen voer ik af wat niet in het lichaam en de aura thuishoort. Ik werk met lichtenergie, die in de juiste trilling en intensiteit blokkades doet ontspannen. Dit leidt tot innerlijke kracht!

Reading

Voor een reading stel ik mij open en maak ik contact met engelen/gidsen waarbij ik boodschappen doorkrijg die gaan over wat er op dat moment speelt in je leven. Deze boodschappen werken in de vorm van woorden, zinnen en beelden die ik op papier zet. Zo wordt het totale plaatje van lichaam en geest compleet. Het geeft inzicht in je specifieke vraag of probleem. De ervaring leert dat genezing en helderheid zeer helend werkt. Er is veel respect en weten in wie en wat je bent. Je komt weer in balans!

Mindfulness voor kinderen

Mindfulness is bewust zijn. Het leven is tegenwoordig vaak druk en gehaast. We moeten allemaal veel van onszelf. Juist nu zijn kinderen gebaat bij een momentje rust en stilstaan bij zichzelf. Hetzelfde geldt voor volwassenen. Je leert je aandacht op iets te richten en wordt je bewust van wat je voelt. Je oefent om hiernaar te luisteren en goed voor jezelf en je omgeving te zorgen.
We beginnen met ontspanningsoefeningen, dan wat bewustwordingsoefeningen en vervolgens een korte geleide meditatie met gebruik van klankschalen, tingsha, koshi en rainsticks. Je ziet dat de kinderen rustiger worden, meer in het nu zijn. Er is minder boosheid en agressiviteit. Het kan kinderen intenser laten genieten en houvast geven bij kleine en grote stormen, in hun lijf, in hun omgeving en in hun gedachten.

Gabslichthuis

Gabslichthuis is weer te vinden met een heerlijk wens en klank programma. Je kan je eigen power/wens stok maken met aan het einde een runeteken die je wens bekrachtigt. Je kan ook heerlijk luisteren naar de helende klanken of zelf de bijzondere instrumenten uitproberen tijdens de ‘Doe je mee’ klank workshop, kortom we hebben er enorm zin in je te ontmoeten.

Het programma voor beide dagen
De gehele dag inloop met Wensjes en klank demo’s
12.00u ‘Doe je mee’ klank workshop
14.00u Craft workshop, waar bezoekers kracht wensstokjes met rune boodschap kunnen creëren.
16.00u Magische klank workshops hapi en klankschalen

Wil je meer weten over deze activiteiten? Bekijk dan het programma!