Menu Tickets

Elfia Arcen 2024

21 & 22 September

Haarzuilens 2019

6 maart 2019

Dit zijn de juryleden van de Costume Parade!

De Costume Parade, onze geliefde traditie, wordt ook dit jaar weer gehouden. De jury zal voorgesteld worden via Facebook en Instagram, maar we kunnen je hier al wel vast een kleine introductie geven!

Nieuws

judges costume parade elfia haarzuilens 2019

Zoals elk jaar wordt de Costume Parade op zaterdag en zondag gehouden met de volgende categoriën: 

  • Best Craftmanship
  • Best Original Design
  • Great Promise
  • Best Cosplay
  • Best Performance
  • Day Winner

Heb jij een prachtig kostuum om te laten zien? Lees hier meer over de Costume Parade en hoe je mee kan doen. 

De Jury

De jury bestaat uit vijf juryleden. Elk rechtvaardig en met veel ervaring binnen het vakgebied. Dit zijn ze:

Jurylid Wilma Vermeulen

Wilma staat bekend voor het ontwerpen en maken van voortreffelijke kostuums, die vaak te herkennen zijn aan hun originaliteit en hun duistere randje.

Tijdens de Costume Parade kijkt Wilma vooral naar de originaliteit van een kostuum. Ze ziet graag een kostuum met een verhaal, een kostuum dat meer is dan “een mooie jurk”. Naast originaliteit heeft ze ook een goed oog voor vakmanschap en zal ze letten op hoe een kostuums is gemaakt en welke materialen er zijn gebruikt.

Jurylid Jochem Schroot

Jochem gaat ondertussen al een aantal jaar mee als jurylid voor onze Costume Parade. Hiervoor zou je hem ook kunnen kennen als deelnemer. Jochem heeft al verscheidene prijzen binnen mogen halen. Het kan zijn dat je hem helemaal niet kent, wat niet gek is. Jochem is namelijk erg goed in het aanpassen van zijn uiterlijk naar dat van de karakters die hij neerzet. Zijn persoonlijke mantra is dan ook “Go big or go home!”. Jochem zal tijdens de wedstrijd extra aandacht geven aan de cosplay karakters, gezien hij hier onze expert in is.

Jurylid Bert en Diana Olsder

Bert en Diana Olsder maken dit jaar voor het eerst deel uit van de Elfia Costume Parade jury. Wellicht komen ze je bekend voor, want ze hebben in diverse prachtige creaties al op het podium van de Costume Parade gestaan en hierbij enkele prijzen in de wacht gesleept. Nu is het hun beurt om aan te schuiven aan de jurytafel.

Bert en Diana samen historische kostuums. Hierbij is het zoeken naar de juiste (natuurlijke) stoffen en de correcte fournituren, om het zo historisch verantwoord mogelijk te laten uitzien, het tijdrovende begin van elk kostuum. Ze maken bijna alles zelf aan hun kostuums, van top tot teen en ze vinden het telkens weer een uitdaging om met originele kostuums bij Elfia te verschijnen.

Jurylid Joris van der Heijdt

We hebben heus koninklijk bloed in ons midden, Joris van der Heijdt, ook bekend als koning Midas, maakt weer deel uit van de Costume Parade jury. Ooit heerste hij over Elfia met zijn koningin Avaratia over Elfia, nu brengt hij al een aantal jaar zijn kennis als Meester Kleermaker ten tonele.

Joris ziet zijn koningschap van Elfia als een van de hoogtepunten in zijn Fantasy carrière, en geniet er elk jaar weer van om het moois dat de Costume Parade brengt te mogen beoordelen.

 

Dit is onze lieftallige jury van het jaar! Zoals je misschien hebt gemerkt, zullen Angela en Jasper dit jaar geen deel uitmaken van de Costume Parade. Maar niet getreurd! Zij zullen in de Chapel lezingen geven over het ontwerpen en uitvoeren van hun hystorische kostuums. Zie het programma en het blokkenschema voor meer informatie. 

De Costume Parade vindt plaats op de Faire Stage op beide dagen tussen 14.00u en 15.00u. We zien je daar!