Menu Tickets
Terug naar Vrijwilligers

We hebben verschillende functies binnen ons Elfia vrijwilligers team. Kijk hier wat elke taak inhoud, het is natuurlijk van belang dat je het naar je zin gaat hebben bij ons!

FAQ

Kan ik overnachten op Elfia?
Ja, er is een vrijwilligerskampeerplaats op Elfia waar je je tent kunt opzetten.

Krijg ik vergoeding voor Elfia?
Elfia verzorgt eten en drinken voor alle vrijwilligers. Vrijwilligers met de volgende functies krijgen vergoeding:

    1. Vrijwilligers die werken tijdens de opbouwweek
    2. Vrijwilligers die werken tijdens de afbouwweek
    3. Vrijwilligers met leidinggevende verantwoordelijkheden tijdens het festivalweekend.

Wat voor kleding moet ik dragen?
Tijdens de op- en afbouwweken draag je makkelijk zittende kleding en bij voorkeur veiligheidsschoenen. Tijdens het festival draagt iedereen een rood-gele tabberd met een riem over hun kleding. De locatiemanagers en parkeermedewerkers dragen op donderdag en vrijdag voor het evenement ook een tabberd, omdat zij direct contact hebben met de standhouders en entertainers. De enige uitzonderingen zijn de kantoormedewerkers, die een Elfia-jas dragen.

Is er transport voor ons geregeld?
Nee, je kunt met de auto of het openbaar vervoer komen. Op de Elfia Crew Facebook-pagina kunnen vrijwilligers carpool mogelijkheden aanbieden.

Kan ik mijn waardevolle spullen ergens veilig achterlaten?
Elfia is niet verantwoordelijk voor de veiligheid van je waardevolle spullen. We adviseren je alleen noodzakelijke spullen mee te nemen naar het evenement en je waardevolle spullen bij je te houden, of in je tent/auto te bewaren.

Welke taken kunnen vrijwilligers doen op Elfia?
Hieronder staan alle vrijwilligerstaken waarin je Elfia kunt helpen voor, tijdens en na het festival. Onthoud dat je kunt kiezen op welke dagen je wilt helpen.

FUNCTIES BINNEN ELFIA:

Bottlepoints

(We zoeken momenteel geen vrijwilligers voor deze functie)

Je helpt met de Elfia bottlepoints.

Construction/Dismantling

Start: Aankomst zaterdag voor het festival
Einde: Woensdag/soms donderdag na het festival
Alleen op zondagavond tijdens het festivalweekend

Je helpt bij het opbouwen van het evenement. Onder andere door het plaatsen van hekken, rijplaten, bierbanken, enz.

Dit is een fysiek veeleisende functie.

Crewcare

Start: Vrijdag voor het festival
Einde: Maandag na het festival

Tijdens ontbijt, lunch en diner verzamel je de voedselbonnen van de vrijwilligers en help je de catering door ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Indien nodig bereid je ingepakte lunches/diners voor en bezorg je ze aan vrijwilligers die hun post niet kunnen verlaten tijdens lunch/diner.

Voor deze functie is het belangrijk om sociale vaardigheden te hebben en hygiënisch te kunnen werken.

Decoration

Start: Aankomst zaterdag/zondag voor het festival
Einde: Woensdag na het festival
Alleen op zondagavond tijdens het festivalweekend

Je helpt bij het decoreren van het terrein voor het festival. Taken zoals het ophangen van vlaggen, decoreren van deuren, knopen, touwen, enz.

Deze functie vereist een oog voor detail.

Distribution

Start: Aankomst zaterdag/zondag voor het festival
Einde: Woensdag na het festival

Jij bent het kloppende hart van Elfia voor alle vrijwilligers. Je taak bestaat uit de distributie en inzameling van allerlei materialen ter ondersteuning van alle Elfia-teams. Hier hoort ook de administratie van deze gedistribueerde en verzamelde items. Naast het distributie-deel vallen er ook een aantal kantooractiviteiten onder deze functie. Zoals sorteren, lamineren, snijden, lijsten maken, enz.

Deze functie vereist oog voor detail en een klantvriendelijke instelling.

Flying Fixers

Alleen tijdens het festivalweekend

Je voert alle klusjes uit die tijdens het festivalweekend moeten worden gedaan. Hieronder valt ook het bijspringen als andere teams wat extra handen nodig hebben. Andere taken zijn het legen van vuilnisbakken, bewaken van poorten, ervoor zorgen dat het pad vrij is bij een calamiteit, enz.

Voor deze functie is het handig om van alle markten thuis te zijn. Goede communicatieve vaardigheden zijn ook belangrijk.

Location Manager

Start: Donderdag voor het festival
Einde: Maandag na het festival

Je bent de schakel tussen de standhouders/entertainers en de organisatie. Je werkt samen met Parking om ervoor te zorgen dat de standhouders/entertainers ordelijk het terrein op en af kunnen rijden. Hiernaast zorg je er ook voor dat exposanten/entertainers zich aan de regels houden en ze hierop aanspreekt indien nodig. 

Deze baan vereist geduld en sociale vaardigheden.

Merchandise

(We zoeken momenteel geen vrijwilligers voor deze functie)

Je helpt in de Elfia Merchandise-stand.

Office

(We zoeken momenteel geen vrijwilligers voor deze functie)

Je helpt op kantoor bij Elfia.

Parking

Start: Donderdag voor het festival
Einde: Maandag na het festival

Je overziet de aankomst en het vertrek van standhouders vanaf de parkeerplaats, en zorgt ervoor dat ze efficiënt parkeren. Je werkt nauw samen met de Location Managers om ervoor te zorgen dat standhouders op tijd en in de juiste volgorde het terrein op- en afrijden. 

Deze baan vereist geduld en sociale vaardigheden.

Royal Guard

Alleen tijdens het festivalweekend

Bij deze functie ben je verkleed als een van Elfia’s Royal Guards. Je vermaakt de bezoekers en helpt situaties in goede banen te leiden. Denk bijvoorbeeld aan het ondersteunen van activiteiten zoals de kroning van het Koningspaar, de kostuumparade, enz. 

Deze baan vereist dat je rondloopt in een kostuum (inclusief pantserstukken) en optreedt in de rol van een Royal Guard. (Dit is een slapstick rol waarbij je niet hoeft te spreken).

Stagecrew

Alleen tijdens het festivalweekend

Je werkt achter de schermen bij de podia, en zorgt ervoor dat de bands en entertainers op tijd met al hun apparatuur aanwezig zijn. Een deel van deze functie is om ervoor te zorgen dat de artiesten alles krijgen wat ze redelijkerwijs nodig hebben op het gebied van comfort. 

In deze functie heb je het vaak erg druk op gerichte momenten. Ook komt er fysieke inspanning bij kijken.

Theater Crew

Alleen tijdens het festivalweekend

Je helpt bij het beheren van alles met betrekking tot de kostuumparade en de kinderkostuumparade. Je zorgt er onder andere voor dat de deelnemers op tijd aanwezig zijn en weten wat ze moeten doen.

Voor deze functie is het handig dat je goed kunt plannen en sociale vaardigheden bezit.

Ticket Control

Alleen tijdens het festivalweekend

Je controleert de tickets van bezoekers die het festivalterrein willen betreden. Ook help je bij het soepel laten verlopen van het Elfia Visa-proces. Je hebt altijd een glimlach klaar, en weet zowel hoe je met mensen moet praten als hoe je niet vast komt te zitten in een gesprek.
Jij bent de eerste Elfia-medewerker die de meeste bezoekers zien tijdens het festival.

Tourist Information

Alleen tijdens het festivalweekend

Jij bent het vriendelijke gezicht dat alle festivalgerelateerde vragen van bezoekers kan beantwoorden. Je helpt ook bij het beheren van de lost and found..

Je moet echt een mensenmens zijn voor deze functie.

Walking Act Attendant

Alleen tijdens het festivalweekend

Leden van dit team zorgen ervoor dat alle walking acts de nodige informatie hebben, zodat ze weten waar ze moeten optreden en op welke tijden. Ook houd je in de gaten hoe de bezoekers de walking acts ontvangen.

Het hebben van sociale vaardigheden en aanleg voor planning zijn belangrijk voor deze functie.