Menu Tickets

Van trio naar triompf

Triple-X trio

 

Triple-X is een balformatie die zijn officiële ontstaan kent in 2006 op het Triskell-festival (NL). Daar programmeerde men ‘een Belgische balgroep’ die nog niet bestond en werd aangekondigd als ‘Enkele Belgen’ of ‘XXX’. Drie jonge, haastig opgebelde folkmuzikanten reden die dag nietsvermoedend naar Nederland. Bij aankomst was er geen naam, laat staan een degelijk uitgewerkt repertoire. Maar de heren speelden alles uit hun lijf en leden, zo hard zelfs dat de elektriciteit af en toe uitging. Een vervolg kon na alle lovende kritieken niet uitblijven.

De rest is geschiedenis: Triple-X breidde uit tot een kwintet met Ludo Stichelmeyer (percussie) en Stéphane Hardy (bombarde/sax), namen hun gevierde album Wodka Vaseline op en speelde talloze podia in binnen- en buitenland plat met hun kenmerkende stevige, groovy en energievoile balfolkmuziek.
Ze keren heel even terug naar de oorsprong: het trio. Maar als je nu zou verwachten dat de voeten van het gaspedaal gaan, dan sla je de bal mis. Triple-X trio is Bert Leemans (chromatische accordeon), Björn Van Hove (viool) en Jeroen Geerinck (DADGAD-gitaar).

Optredens

Saturday Faire Stage