Menu Tickets

Folk uit Keulen

Scallywags

Terwijl de lichten in de fabrieken uitgaan, worden de arbeiders in drommen naar de bierhuizen en kadebars getrokken, waar ze avond na avond hun gereedschap vervangen door pint en plectrum…
The Scallywags zijn vijf jonge muzikanten, een koffer boordevol liedjes en een kenmerkende dynamische, handgemaakte volksmuziek die Malochermukke wordt genoemd. De band sleept het publiek mee naar Schotse arbeiderscafés, naar bruisende Ierse festivals en overzee, over de ruige oceaan.
De zang wordt afwisselend begeleid door viool, drums, mondharmonica en tin-whistle, diepe Bodhrán-ritmes en de klank van gitaar en bas. In 2018 werd de eerste EP “Dust & Duty” met succes uitgebracht, gevolgd door hun tweede EP “Bars & Brawls” in 2020.
De muziek van “The Scallywags” ademt de geest van vele eeuwen, verrijkt met enkele goed vertelde verhalen. Bovendien is het programma zeer dynamisch: Oldies en snelle instrumenten volgen zachte ballads. Na een Scallywags-concert gaat niemand meer naar huis zonder menig refrein te hebben gezongen of meegeklapt op wat folky ritmes.

Bianca Freitag (Bodhrán / Percussie / Vox / Tin Whistle / Gitaar)
Paddy Hagedorn (Accordeon / Harmonica / Mandoline / Zang / Banjo / Gitaar)
Lea Frölunda (Fiddle / Vox)
Christoph Schulte (Drums / Vox)
Pablo Ovelleiro (bas)

The Scarlet Scallywags at Elfia Haarzuilens 2020

Optredens

Saturday
Sunday