Menu

Toe aan iets nieuws? Ga voor Malochermukke

The Scarlet Scallywags

‘The Scarlet Scallywags’ zijn vijf jonge muzikanten, een koffer boordevol nummers en opvallende dynamische, handgemaakte volksmuziek, Malochermukke genoemd.

De band neemt het publiek mee naar Schotse arbeiderscafés, bruisende Ierse festivals en overzee, over de ruige oceaan. De zang wordt variabel begeleid door viool, accordeon, mondharmonica en tin whistle, diepe Bodhrán en drumritmes evenals de samenklank van gitaar en banjo.

Hoewel de band pas in 2016 is opgericht, hebben de leden al jarenlang podiumervaring opgedaan. Paddy maakt deel uit van de in Münster gevestigde pop / folkband ‘Punch Drunk Poets’; Bianca is lid geweest van de ‘Kilkenny Band’. Met haar klassieke vioolopleiding is Lea de melodische ruggengraat van de band. Benedict is al enkele jaren bezig als soloartiest en heeft invloeden verzameld in de pubs van Edinburgh. Binnen de scène zijn de Scallywags zeker geen onbekende meer:
Concerten samen met band zoals ‘The O’Reilly’s and the Paddyhats’, ‘Waldkauz’ en leden van ‘Mr. Irish Bastards’ vertellen hun eigen verhalen.
Christoph kwam in 2018 bij de band. Hoewel hij ook een klassieke achtergrond heeft, speelde hij in verschillende projecten, van HipHop tot Folk-Rock.

De muziek van ‘The Scarlet Scallywags’ reist door vele eeuwen, verrijkt met een paar goed vertelde verhalen. Bovendien is het programma zeer dynamisch: Oldies en snelle intrumentals gevolgd door zachte ballads: Niemand verlaat een Scallywags optreden zonder mee te hebben gezongen met een van de catchy refreinen of meegeklapt tijdens de folky ritmes.

Optredens

Saturday