Menu Tickets

Swords of the Samurai

Kendo & Iaido

Vijf kendoka zullen in ‘Samurai Fields’ het Japanse Kendo zwaardvechten demonstreren met zwaarden van gespleten bamboe (shinai). Soms kunnen Elfianen het ook even zelf proberen.

Daarnaast zijn er Iaido demo’s

Background story: de beoefenaar (kendoka) draagt een uitgebreid beschermend harnas (Bogu). In het moderne kendo zijn twee soorten aanvallen: slagen en steken. Slagen zijn alleen toegestaan op bepaalde delen van het lichaam: de bovenkant (men) of iets daar van af (yoko- men), de rechter- en linkerzijde van het lichaam (do) en de polsen (koté). Steken mogen alleen op de keel zijn gericht; of op de bovenkant van de borstplaat bij wijze van verdediging, of om de tegenstander weg te stoten om daarna naar bijvoorbeeld het hoofd aan te vallen.

Iaido is a traditional Japanese martial art whose origins date back to the 16th century. It is organized into groups of prescribed movements which are practiced without a partner. Each of these techniques consists of drawing a sheathed sword, making one or more cuts and then re-sheathing the sword

Optredens

Saturday
Sunday