Menu Tickets

SHS Herold

Italiaanse vlaggenzwaai show

Tijdens de renaissance ontwikkelde zich in Italië geleidelijk de kunst van het vlaggenzwaaien om “vlaggenshows” te organiseren. Deze spectaculaire en plechtige optredens moeten niet alleen het publiek betrekken en vermaken, maar ook de capaciteiten van de vlag demonstreren. En zo ontstond een nieuw type kunst dat tot dan toe volkomen onbekend was.

De kunst van het zwaaien met vlaggen bracht een traditie voort die nog steeds in Italië leeft. Grote toernooien en shows door vlaggenzwaaiende groepen vinden hier plaats en worden beschouwd als een zeer gerespecteerd onderdeel van de presentatie van individuele steden of hun onderdelen.

Alle leden van onze groep houden zich al heel lang bezig met geschiedenis en historisch hekwerk. De kunst van het werken met vlaggen sprak ons ​​zo aan dat we besloten om ons op deze manier verder te ontwikkelen. We zijn de vlaggen vele jaren geleden begonnen te gebruiken, in eerste instantie voor ons eigen plezier. In de loop van de tijd hebben we echter besloten om deze kunst in de ogen van het publiek te laten zien.

We streven ernaar onze vlaggenzwaaikunsten verder te ontwikkelen door niet alleen de vlagcontrolevaardigheden te verbeteren, maar ook door choreografieën te creëren voor vlaggenshows op basis van een combinatie van vlaggen, schermen en gevechten. Nieuw is echter het verbindende element van onze voorstellingen, dans, of het nu met een vlag of een wapen is. Ons doel en onze wens is om het publiek een ongewone en opwindende voorstelling te bieden, waarin ze de schoonheid van de vlaggen die bloeien in de wind en de gratie van beweging in dans en gevechten kunnen bewonderen.

Optredens

Saturday
Sunday