Menu

15 jaar Folk Extravaganza

Harmony Glen

Dit jaar viert de band zijn 15 jarig bestaan (yup, als je ons al kent vanaf de start ben je inderdaad 15 jaar ouder geworden…sorry…). De band blijft groeien en zijn grenzen verleggen. Dit jaar komt ook hun 10e album uit en daarmee laten ze zien dat ze nog lang niet uitgespeeld zijn. Kom langs en vier 15 jaar Folk Extravaganza met ze mee!

Harmony Glen is een Nederlandse feelgood-folk band en bestaat al sinds 2005. De muziek heeft haar wortels in Ierse en Keltische folk, maar regelmatig zijn er ook allerlei andere invloeden uit de hele wereld te horen. Harmony Glen heeft een eigenwijs repetoire (met een mix van traditionele en zelfgeschreven songs en tunes) en maakt vooral met een uitbundige aanwezigheid op het podium een feestje waar de energie van af spat!

Sinds 2014 heeft de band veel internationale festivals aangedaan, zoals het Skagen Festival in Denemarken, in Duitsland de MPS, Balver Höhle, Bremen Maritim. Daarnaast ook Triskell in Italië, Tall Ships Festival in USA, Maia Folk Festival op de Azoren, en misschien nog wel het meest spectaculair, de finale van de Fleadh Cheoil (wereldkampioenschappen Ierse traditionele muziek) in Derry, Ierland. Daar was Harmony Glen de eerste Hollandse band ooit die de finale haalde. 

Sinds 2005 zijn er 8 albums verschenen, waaronder een live CD/DVD ‘Live at Elfia’, opgenomen tijdens Elfia Arcen in 2017. Een show overladen met razende banjolicks en dreunende doedelzak, fantastische kostuums en een overvloed aan zotte vrolijkheid is een garantie voor dansende voeten en een brede grijns.

Optredens

Sunday Elfia Stage