Menu Tickets

Back to the Roots of Folk

Fairy Tale

“Zingende verhalen”- Fairytale gaat terug naar de roots van de volksmuziek:

De band combineert oude Keltische mythen en moderne fantasie met hun onmiskenbare mystieke klanken. Hun voorbeelden zijn te vinden in Irish Folk en Folk Pop van bands als Clannad of Altan. Echter , de muziek van Fairy Tale is dynamischer en rockier.

Oliver Oppermann componeerde de eerste nummers in 2013, met wisselende bezettingen in het oprichtingsjaar. In 2014 voegt zangeres Laura Isabel Biastoch zich bij hen. De twee vormen nu het gezicht van de band. Naast tal van concerten wordt in de zomer van 2015 ook het eerste album met bekende gastmuzikanten opgenomen (magic mile music). De uiterst positieve reacties van publiek en pers zorgden ervoor dat Fairytale direct in de Duitse folkscene terechtkwam. Ze worden nu ook gedraaid op Engelstalige zenders.

Naast tal van andere optredens schitterde Fairytale al als hoofdact op de Triskell Celtic Folk. Daarnaast zaten ze in het voorprogramma van Ritchie Blackmore’s Night. Ze namen ook deel aan de kerstshows van Corvus Corax in de Berlijnse Passionskirche, en speelden een concert met folklegende Moya Brennan.

Back to the Roots of Folk

Optredens

Saturday
Sunday