Menu Tickets

Bad Guys Doing Good?

Star Wars Stormtroopers

Ze zijn bezig aan een come-back op Elfia: the Dutch Garrison. Ze hebben uncle Roly als dictator in het zadel geholpen. Ze zullen nu met een klein leger van 25 man de orde in Elfia handhaven. Maar mocht dictator Roly uiteindelijk de macht opgeven, dan zijn ze net zo snel bereid om van machthebber te wisselen en het nieuwe gekozen staatshoofd te ondersteunen.

 

Het in 2002 opgerichte Dutch Garrison is de Nederlandse tak van the 501st Legion.

“The 501st” bestaat sinds 1997 en is een wereldwijde vereniging, bestaande uit meer dan 10.000 leden verdeeld over 60 landen.

Alle leden hebben een eigen kostuum (soms meerdere) van de ‘Bad Guys’ uit de Star Wars franchise. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Darth Vader, Stormtroopers, Tie Pilots en de premiejager Boba Fett.

Momenteel telt de Dutch Garrison meer dan 125 actieve leden. Een hechte groep mensen, wonend in alle uithoeken van ons land, van 18 tot 72 jaar oud en 25% vrouw. Met de meest diverse achtergronden en persoonlijkheden, maar allen 1 grote passie delend: de liefde voor Star Wars.

 De twee grote drijfveren van deze hobby zijn:

  1. Het gezamenlijk vervaardigen en dragen van ‘screen accurate’ kostuums”. The 501st stelt hoge keuringseisen aan deze kostuums waardoor deze praktisch niet van de filmversies te onderscheiden zijn.

 

  1. Het bijwonen van verschillende soorten evenementen. Naast het aanwezig zijn op grote conventies, exposities, winkelopeningen en commerciële promotie-evenementen is de voornaamste bestaansreden voor het 501st: liefdadigheid

Hierbij hanteert het DG de slogan “Bad Guys Doing Good”.  Zogenaamde “charity-troops” doet het Dutch Garrison in Nederland onder andere voor Make-a-Wish en Stichting Opkikker. Het realiseren van een onvergetelijke dag voor het zieke of gehandicapte kind staat hierbij centraal.

Optredens

Saturday
Sunday