Menu Tickets

Chris Achilleos

Van Cyprus naar Willow

Chris Achilleos is een Britse illustrator, schilder en conceptueel kunstenaar. In de afgelopen 40 jaar heeft hij enkele van de meest geliefde fantasie- en glamourkunst gecreëerd en wordt hij erkend als een van de beste fantasiekunstenaars ter wereld.

Christos Achilleos groeide op in een landelijk dorp in de buurt van de stad Famagusta op Cyprus; een warme plek – perfect voor een jongen die dol is op het buitenleven. Nadat de vader van Chris eind jaren vijftig was overleden, verhuisde zijn moeder met haar vier kinderen naar Londen en kort daarna begon Chris te tekenen. Toen hij in 1966 van school ging, wist hij dat hij een professionele kunstenaar wilde worden en ging hij naar het Hornsey College of Art. Daar studeerde hij technische illustratie en leerde hij over verschillende tekendisciplines, airbrushen en perspectief. Tijdens zijn laatste jaar op de universiteit raakte Chris bedreven met de airbrush – een vaardigheid die zeer nuttig bleek in zijn latere carrière als professionele illustrator.

Achilleos is vooral bekend om zijn unieke interpretatie van prachtige amazones, epische draken en schilderijen geïnspireerd op oude beschavingen en mythologie. Zijn werken hebben in de jaren zeventig en tachtig honderden fantasieboekomslagen gesierd, waaronder romans van Robert E Howard, Edgar Rice Burroughs en Michael Moorcock. Hij staat ook bekend om de populaire grafische Dr Who-illustraties die hij produceerde voor de originele Dr Who-romans van Target Books.

Achilleos werkte als conceptueel/kostuumkunstenaar voor de volwassen animatiecultfilm Heavy Metal en is vooral bekend om zijn beroemde schilderij van de heldin Taarna die in 1980 in opdracht van de filmposter werd gemaakt. Andere films zijn de Amerikaanse fantasiefilm Willow, de historische drama’s King Arthur en The Last Legion.

 

Optredens

Saturday
Sunday