Menu Tickets

Elfia Arcen 2018

22 - 23 September 2018

10 jaar FIP op Elfia Arcen

10 jaar geleden zocht Facepaint In Progress (FIP) een platform om de kunstvorm face- en bodypainten aan het publiek te kunnen presenteren. Zeker in die periode was bodypainting een taboe, en werd niet gezien als kunst. Liefst wil je een platform hebben waar veel bezoekers komen. Elfia (voorheen Elf Fantasy Fair) Haarzuilens trok al enkele jaren zo’n 24.000 bezoekers. Dus zo’n evenement zou perfect zijn om onze kunstvorm te tonen. Om deze reden zochten wij in 2009 contact met de organisatoren van Elfia en die waren direct enthousiast. Dit ondanks dat er toen nog geen referentie was voor het bodypainten op festivals. Want dat was toen nog niet zo in.

We kregen niet alleen een gratis standplaats, maar daarnaast ook nog eens vrije entree- en parkeerkaarten. Elfia respecteert de FIP filosofie dat een kunstenaar niet gratis zijn kunst moet weggeven. Hij moet minimaal kosteloos gesteld worden. Om die reden kregen wij buiten de eerder genoemde voordelen een budget om de (internationale) painters kosteloos te kunnen stellen en eventueel een slaapplaats aan te bieden.

We begonnen in 2009 in het kasteel van Arcen (waar men nog moest zoeken waar wij stonden te painten). Nu hebben we een grote tent met een oppervlak van 300m2, een eigen podium (waar tegenwoordig ook bands een optreden geven), een eigen licht- en geluidshow en een eigen fotostudio.

De balans na 10 jaar. Elfia Arcen trekt tegenwoordig jaarlijks zo’n 15.000 tot 18.000 bezoekers in Arcen. Veel festivals hebben ondertussen het (bodypaint) voorbeeld van Elfia gevolgd.

Om deze reden willen wij dan ook graag Stefan en Helena Struik ontzettend bedanken voor de durf die zij 10 jaar gelden hebben gehad en het vertrouwen dat zij ondertussen 10 jaar in ons hebben.

We willen ook graag de immens grote “Elfia familie” bedanken voor alle hulp die we van hun krijgen tijdens de opbouw/shows en afbouw…….(en de warmte en de vele knuffels).

Zonder de tomeloze hulp van de verschillende vrijwilligers in onze tent zouden we dit niet kunnen doen.  Wat te denken van de modellen, die uren lang geduldig stil moeten staan en daarna nog met een glimlach moeten poseren en een show weggeven. Zonder de geweldige painters die we ieder jaar uitnodigen zou onze tent kleurloos zijn. En de vele fotografen die deze tijdelijke kunstvorm vast leggen……we kunnen niet zonder jullie.

Een extra dankwoordgaat uit naar onze sponsoren Senjo Colors en Peter Tronser Online voor hun financiële ondersteuning aan FIP.

Tot slot, en zeker zo belangrijk, willen wij het FIP team, Tessa, Richard, Silvie en Jurriën bedanken voor de vele ideeën en hulp bedanken.

Willy en Jacklyn.