You'll never dream alone
Menu Tickets

You’ll Never Drink Alone!
Mede! De drank der goden!

Wanneer je Elfia mede proeft, drink je niet alleen een alcoholische drank gebaseerd op gefermenteerde honing; je stapt ook in de voetsporen van de oude Grieken en Romeinen. Aristoteles schreef al over mede in zijn ’Meteorologica’. En het oudste beschreven recept voor mede stamt uit 60AD, van de hand van de Romeinse naturalist Columella: “Neem regenwater dat je een aantal jaren hebt bewaard, en vermeng een ‘sextarius’ (ongeveer een halve liter) van dit water met een pond honing (romeinse pond is ongeveer 1/3 kg) […] Stel het voor 40 dagen lang bloot aan de zon, and laat het daarna op een plank staan vlakbij haardvuur. Als je geen regenwater hebt, kook dan bronwater.”
Wij hebben het weliswaar niet exact zo gedaan als Columella beschreef maar het resultaat is in ieder geval historisch lekker. Zeker nu we de kwaliteit van de ingrediënten verbeterd hebben. We zijn ook een stap verder gegaan en hebben nieuwe elementen toegevoegd aan een klassieke bereiding. Met als resultaat unieke en verrassende smaken,waaronder de Premium Whisky Elfia Mead.

Onze Mede, nu nog lekkerder!

De Mede is verbonden met Elfia, zoals alle dromen en fantasieën, die altijd weer tot leven komen tijdens elk festival.
Gezamenlijk met ons Mede team streven wij altijd naar de beste smaken, om jou  een heerlijke mede aan te kunnen bieden.
Aan alle medesmaken is nu een nog hoogwaardigere honing toegevoegd. Een absolute boost in smaak en afdronk!
Een primeur op Elfia Arcen: De Premium Whisky Elfia Mead

Kom alle smaken proeven op onze medestand en laat je meenemen in een nieuwe smaakbeleving! Wij staan graag voor je klaar!

Golden Dark

Een nieuwe smaak, een nieuwe fles en een handige sixpack!
Golden Dark, de naam zegt het al. Een heerlijk fris bier met een warme roodbruine kleur, waarin de hoogwaardige honing een extra smaakdimensie toevoegd.
Een mooie slanke fles, die je los, in een handige sixpack of in een stevige doos verpakt koopt.
Kom het proeven op onze medestand, wij staan graag voor je klaar!