Menu Tickets

Elfia Haarzuilens 2023

22 & 23 April
Terug naar Elfia Costume Parade

Regels Costume Parade

Heb jij een kostuum waar je maanden, jaren, of misschien maar weken of dagen aan hebt gewerkt? Ben jij trots op je creatie en wil je deze graag tijdens Elfia in de spotlight hebben? Doe dan mee aan de Elfia Costume Parade. Tijdens deze wedstrijd worden alle kostuums beoordeeld door een vakkundige jury en zijn er prijzen te winnen in verschillende categorieën.

De categorieën zijn:

  • Best Craftmanship
  • Best Original Design
  • Best Cosplay
  • Best Performance
  • Overall Day Winner

Daarnaast is er ook nog de Great Promise Prize die jury weg zal geven aan degene die deze prijs verdient. Iemand die veel potentie heeft, iemand die net naast andere prijzen greep, iemand die deze prijs verdient! Meer informatie over de categorieën en prijzen vindt u op de website.

Inschrijven voor de Elfia Costume Parade kan op twee verschillende manieren, en beide hebben een iets andere manier van inschrijven en deelname, dus let op!

Voorinschrijving

Jij weet nu al dat jouw kostuum in de schijnwerpers moet komen te staan. Verzeker jezelf van een plek in de kostuumparade via de online voorinschrijving. Zorg dat je nog meer opvalt en kans maakt op de Best Performance prijs door een leuke/grappige/mooie act te doen!

* Jouw act heeft muziek, theater, poëzie, zang, dans, playback of attributen om je act te ondersteunen en op die manier een verhaal / act te maken.

* Je act duurt maximaal 1 minuut.

* Jij wilt Elfia laten zien wat voor prachtige creaties je hebt gemaakt en je bent niet bang om in het middelpunt van de belangstelling te staan.

* Als je mee wilt doen aan de categorie Best Cosplay, stuur dan bij je inschrijving een afbeelding van het originele kostuum/personage.

* Je bent 99% verzekerd van deelname aan de Costume Parade.

* Een half uur voor aanvang aanwezig bij het registratiepunt om je aanwezigheid te bevestigen en je deelnemersnummer op te halen.

Registratie ter plekke

Je bent geweldig in het maken van kostuums en je hebt een prachtig kostuum om aan Elfia te laten zien, je hebt alleen geen act.

* Je staat ongeveer 30 seconden-1 minuut op het podium / catwalk.

* Als je mee wilt doen aan de categorie Best Cosplay, stuur dan een referentie afbeelding van het originele kostuum/personage naar anneke@elfia.com.

* Je kan geen muziek meenemen of een uitgebreide act vertonen. Hierdoor kun je ook niet meedoen aan de categorie Best Performance.

* Wie het eerste komt, wie het eerste maalt; je bent niet zeker van een plek in de Parade, gezien deelnemers met een act voorrang hebben op andere deelnemers. Het kan voorkomen dat de hele wedstrijd al is gevuld via de voorinschrijvingen en er tijdens het evenement geen nieuwe registraties worden aangenomen.

* Je kunt je tot 1 uur voor aanvang inschrijven bij de Elfia Tourist Information.

Hoe werkt het?

* Je meldt je een half uur van tevoren aan bij het podium waar de kostuum parade wordt gehouden. Dit kan tot 10 minuten voor de show. De locatie is te vinden in het programmaboekje.

* Deelnemers verzamelen zich hier en krijgen een sticker met een nummer.

* De sticker dient tussen nek- en heuphoogte geplaatst te worden.

* Deelnemers worden backstage gebracht en dienen daar op volgorde te gaan staan. De leden van de Theatre Crew geven verdere instructies.

Voor alle deelnemers:

Het is niet toegestaan om deel te nemen aan de Elfia Costume Parade als;

* Jouw act (kostuum/karakter) in eerdere edities een prijs heeft gewonnen

* Het kostuum is gedragen bij een voormalig Koning/Koningin

Dit geldt overigens ook voor acts en of kostuums welke slechts een kleine wijziging hebben ondergaan. Wanneer dit wel gebeurt word je uitgesloten voor deelname in volgende edities.

* De groep bestaat uit maximaal zes personen. Mocht je met meer mensen willen meedoen, mail dan naar anneke@elfia.com om de mogelijkheden te bespreken.

Prijzen:

* Wanneer je als winnaar wordt opgeroepen is het belangrijk dat je aanwezig bent. Ben je er niet, dan krijg je geen prijs.

* Verlaat de show alsjeblieft niet voordat jij je persoonsgegevens hebt doorgegeven aan de vrijwilligers van de Theatre Crew.