You'll never dream alone
Menu Tickets
Terug naar Elfia Costume Parade

De Elfia Costume Parade is niet alleen een manier om je kostuum te laten zien, het is een wedstrijd. Onze jury zal vijf opvallende kostuums in diverse categorieën selecteren voor een prijs. Elke dag geven we prachtige prijzen weg!

Categorieën & Prijzen

Hier volgt een korte uitleg van de diverse categorieen en de prijzen van elke categorie:

Best Cosplay (2x VIP-entreekaarten voor het eerstvolgende Elfia evenement, een geldbedrag van €50,- & een Elfia Gadget)

Dit kostuum is gebaseerd op een bestaand concept. Het kostuum is zo goed lijkend op het origineel, dat je het verschil op het eerste gezicht niet kunt zien. Bijvoorbeeld de mooiste doornroosje jurk of de best uitziende ghostbuster. Stuur ons alsjeblieft ook een foto van het originele kostuum/karakter.

Best Original Design (2x VIP-entreekaarten voor het eerstvolgende Elfia evenement, een geldbedrag van €50,- & een Elfia Gadget)

Het belangrijkste voor dit kostuum is creativiteit. Dat wil zeggen: Het kostuum is niet gebaseerd op een bestaand fenomeen maar staat volledig op zichzelf.

Best Performance (2x VIP-entreekaarten voor het eerstvolgende Elfia evenement, een geldbedrag van €50,- & een Elfia Gadget)

Het ontwerp en de uitvoering van het kostuum is natuurlijk van groot belang voor de kostuumwedstrijd, maar de presentatie van de deelnemer en hun kostuum is minstens zo belangrijk. Een deelnemer moet voor een groot publiek staan en iets presenteren dat zij hebben gemaakt, wat al heel spannend is.

Best Craftmanship (2x VIP-entreekaarten voor het eerstvolgende Elfia evenement, een geldbedrag van €50,- & een Elfia Gadget)

Er is veel vaardigheid voor nodig om een kostuum te maken. Het kost ook veel energie. Er zijn vele manieren om een kostuum te maken, men kan iets naaien of plakband gebruiken. Natuurlijk is het niet noodzakelijk om de duurste stoffen en materialen te gebruiken. Wat we in deze categorie willen zien is hoe je je materialen hebt toegepast. Heb je tot in de kleinste uurtjes met veel moeite alles in elkaar gezet? Dat willen we zien.

Great Promise Prize (2x VIP entreekaarten voor het eerstvolgende Elfia evenement, een geldbedrag van €50,- & een Elfia Gadget)

Heb je iets prachtigs gemaakt, maar vreemd genoeg niets gewonnen? De jury ziet veelbelovend talent in jou en je kostuum en willen je graag motiveren met deze prijs.

Overall Day Winner (Naast de categorieprijs een geldprijs van €100,-, een hotelovernachting tijdens Elfia Haarzuilens)

Wie heeft de beste prestatie geleverd, en kan alle vakjes afkruisen (of de meeste dan)? Dat is de persoon die deze prijs wint. De Overall Day Winner is de persoon met het meest buitengewone kostuum van de dag.