Menu Tickets

Elfia Arcen 2024

21 & 22 September
6 januari 2023

“Dansen is als dromen met je voeten” – the Trouble Notes

Op 4 augustus 1782 trouwde Constanze Weber in Wenen met haar rebel en muzikaal genius Wolfgang Amadeus Mozart. Met haar down-to-earth mentaliteit was ze meer dan een goede match voor haar echtgenoot met diens vreemd gevoel voor humor. Voor Mozart was Constanze een geschenk uit de hemel en hun huwelijk bleek achteraf een van de gelukkigste periodes uit zijn leven. Op haar beurt was Constanze zo 'begeistert' van Mozart en van diens muziek, dat zij uitriep: "dansen (op Mozart's muziek-red) is als dromen met je voeten".  

Nieuws

You'll never dream alone - Trouble Notes

250 jaar later brengen drie andere rebelse muziekmakers een ode aan deze beroemde phrase van Constanze. Dit keer komen ze niet uit Wenen, maar uit Berlijn. En dit keer schrijven ze geen opera’s, sonates of kerkmuziek, maar folkmuziek. Hun naam: the Trouble Notes.

Het is onmogelijk om stil te blijven zitten als je hun muziek hoort. De drang om te dansen is te groot. En met hun laatste hit hoef je niet als enige te dromen met je voeten. “You’ll never dream alone” is een muzikale invitatie om te dansen met anderen, om te dromen samen met anderen. De drie troublemakers van “You’ll never dream alone” zijn geinspireerd door de community van cosplayers die altijd samen komen op de Elfia events. De mooie, ongedwongen en respectvolle manier waarop cosplayers met elkaar omgaan, elkaar bewonderen en samen beleven, is precies de toon die the Trouble Notes wil aanslaan.

En dit keer gaan ze nog een stap en een droom verder: ze roepen de cosplay community op, om een challenge aan te gaan, een tiktok dance challenge op basis van de gracieuze en dromerige dansbewegingen in de clip. Check hun nummer “You’ll never dream alone” op tiktok, en help hen om de cosplay community op de kaart te zetten, door te participeren in deze dance challenge. Al is het maar een aantal seconden. Het zal nog meer het gevoel geven dat wij als cosplayers met elkaar verbonden zijn. En als er ergens een community is die nu kunnen bewijzen dat ‘dansen is als dromen met je voeten’, dan is het de cosplay community.