Menu Tickets

Elfia Arcen 2024

21 & 22 September
23 december 2022

GEEN HONINGWIJN IN HAARZUILENS?

Nieuws

Wij en andere organisatoren van events bij kasteel De Haar zijn door de gemeente autoriteiten op onze vingers getikt. Een nieuwe regelgeving verbiedt ons om nog langer alcohol in gesloten flessen te verkopen tijdens het event. We hebben met de gemeente en met de kasteel organisatie gezocht naar alternatieve opties, maar die blijken er helaas niet te zijn. We mogen mede, mede-bier en andere speciaalbieren gewoon blijven verkopen tijdens Elfia, maar alleen als dit ter plekke geschonken wordt. Maar honingwijn in gesloten flessen is in Haarzuilens helaas verleden tijd geworden. Wij waren zelf Рnet als jullie allemaal Рbijzonder verknocht aan deze heerlijke godendrank, maar we zullen nu aangewezen zijn op de taps van bijvoorbeeld de piratenbar. Liefhebbers van de bijzondere speciaalbiertjes van kleine brouwerijen die sinds kort ook tijdens Elfia verkocht worden, kunnen waarschijnlijk nog wel aan hun trekken komen, mits het flesje ter plekke door de verkoper geopend wordt.
Er zal dus wel hemelse Elfiaanse honingwijn kunnen vloeien door jouw slokdarm, alleen zal dit in het koninkrijk zelf gebeuren en niet op je eigen bank nadat je het kostbare vocht mee naar huis genomen hebt.