Menu Tickets

Elfia Arcen 2024

21 & 22 September

Fairy Nights

26 januari 2021

Close Encounters of the Fairy Kind

Nieuws

Fairy Nights bordes kasteel De Haar

Close Encounters

Eindelijk! Jouw kans om een close encounter te krijgen. Niet alleen met fairies maar ook met geesten. Maak je kostuum maar vast af. Zet je klok vast scherp op het jaar 1921. Het vreemde jaar waarin een kasteelvrouwe spoorloos verdween; kort nadat ze getrouwd was. Het bovennatuurlijke jaar waarin natuurwezens en elfen opeens overal opdoken in de kasteeltuinen van De Haar. Het fantastische jaar waarin elfenjagers als Houdini en Sir Arthur Conan Doyle de kasteeltuinen bezochten om contact te leggen met deze natuurwezens. En het spookachtige jaar waarin de Russische spiritiste Madame Blavatsky rondzwierf door de tuinen om in seances geesten op te roepen.

 

Kostuumwandeling

Bereid je voor op een wandeling in je kostuum tijdens een zwoele zomeravond. Niet alleen een wandeling door de tuinen waarbij je overal vreemde personages gaat tegenkomen; maar ook een rondgang door de grote hal van het kasteel waar elfen zich zullen openbaren; en een tour die zal eindigen in de kapel waarbij je getuige zal zijn van een bruiloft tussen een mens en een geestverschijning.

Fairy nights hot summer evening

Romantische avondzon

Vanwege de Covid omstandigheden zullen wij elke paar minuten een aantal bezoekers de wandeling gespreid laten beginnen. Ben je eenmaal begonnen aan jouw route, dan zijn er verschillende momenten waarop je pauzes kan nemen en lekker met een glas honingwijn langs de waterkant kan zitten om te genieten van de romantische avondzon.

 

Gelimiteerd aantal bezoekers

Vanaf 17:30 zullen wij de eerste bezoekers toelaten. De laatste mini-theatervoorstelling in het kasteel zal zijn om 21:30; de laatste voorstelling in de kapel om 22:00 maar de tuinen zullen openblijven tot ‘s avonds 23:00 uur.

Vanwege de Covid maatregelen zullen wij, verspreid over de avond, per avond slechts 1,600 man kunnen toelaten. Tickets zijn alleen verkrijgbaar in de voorverkoop.

Uiteraard vragen wij elke bezoeker Covid maatregelen als grondige hygiene, 1.5 meter social distance en – voor wie dit veilig voelt – mondkapjes na te leven.

 

Concept

Fairy Nights is een kostuum wandeling die zich afspeelt in 1921.
Wees voorbereid op vreemde ontmoetingen in de elfen en geesten dimensies.
Maak een wandeling door de kasteeltuinen, het kasteel zelf en de kapel, verzamel informatie van raadselachtige personages en ontrafel de mysteries van kasteel De Haar.
Stap terug in de tijd, ontmoet dramatische karakters zoals Sir Arthur Conan Doyle, PT Barnum, Madam Blavatsky, Houdini en nog vele andere al dan niet historische personages; en wees getuige van een mystieke bruiloft tussen een mens en een spook. 

Dit wordt een Fairy Night die je niet snel zal vergeten.