Menu Tickets

Elfia Arcen 2024

21 & 22 September

Arcen 2020

28 augustus 2020

Elfia met Covid maatregelen maar de magie blijft

Lieve Elfen, wij allemaal – organisatoren, bezoekers, standhouders, cateraars, kasteelvrijwilligers en medewerkers, Elfia vrijwilligers – missen de Elfia magie zo ontzettend. Het gevoel om door de tuinen te wandelen en opeens een bekende of onbekende tegen te komen in een nog mooiere outfit dan de vorige keer. Het plezier dat we met elkaar beleven. De harmonie en het respect waarmee we elkaar benaderen. We hebben nu de mogelijkheid om dit weer te beleven in de prachtige kasteeltuinen Arcen op 19-20 september. Maar we weten ook dat de omstandigheden echt anders zijn. We moeten opeens werken met voor ons allemaal redelijk onnatuurlijke Covid maatregelen. Maar laten we ons er niet door ontmoedigen. Laten we ons er niet door uit het veld slaan. Laten we de positiviteit behouden.
Natuurlijk zijn tijdsloten onhandig.
Natuurlijk zijn (zeker in de buitenlucht niet-verplichte) mondkapjes irritant.
Natuurlijk is het lastig dat we geen balfolk mogen dansen met elkaar en dat we niet mogen hossen voor een podium.
Maar we mogen nog steeds genieten van alle muziek, van alle kraampjes, van alle lezingen, van alle voorstellingen en vooral …. van elkaar. Zo lang hebben we elkaar niet kunnen ontmoeten. Zo lang hebben we dat Elfia gevoel, die Elfia magie moeten ontberen. Maar nu eindelijk is daar de mogelijkheid om elkaar weer te treffen. En om elkaar te verrassen. En om elkaar bij te staan in moeilijke tijden, met passie en positiviteit. Niets is mooier dan elkaar weer in levende lijve te zien.
Laten we er met elkaar een mooi, liefdevol, en inspirerend Elfia van maken! Een iets andere Elfia. Maar nog meer dan anders: een magische Elfia!