Menu Tickets

Elfia Arcen 2024

21 & 22 September

Haarzuilens 2020

10 maart 2020

Paddy and the Rats keert terug naar Elfia

Na vorig jaar een spetterende show neer te zetten op Elfia, strijkt de Hongaarse punkrockband Paddy and the Rats ook dit jaar weer neer op Elfia Haarzuilens. Op zaterdag 25 april vanaf 20.30 uur zullen Ierse- en Keltische folk klanken gecombineerd met punkrock en piraten-, gypsy- & polka elementen door de speakers klinken.

Paddy and the Rats is in 2008 opgericht door leadzanger Paddy O’Reily, bassist Vince Murphey en elektrisch gitarist Joey MacOnkay. Niet veel later voegden Seamus Conelly (drummer), Sonny Sullivan (accordeon) en Sam McKenzie (blaasinstrumenten) zich toe aan de groep. De band was compleet en al snel volgde hun eerste album; in 2009 verscheen Rats on Board. Het was een groot succes, ze werden niet alleen tweede voor de ‘album van het jaar’ award van het Keltische rock portaal, ze waren ook de meest gedownloade Hongaarse band op Itunes in 2010.

De albums Hymns for Bastards, Tales from the Docks en Lonely Hearts’ Boulevard volgden snel met als laatste op de teller Riot City Outlaws die in 2017 werd utgebracht. Aan dat laatste album werkte de bekende producer Cameron Webb mee, die ook heeft gewerkt met onder andere Motörhead, Kelly Clarkson en Pennywise. De muziek op het album Riot City Outlaws lijkt een beetje de richting van Green Day op te gaan, met daarbij wel de kenmerkende piraten- en drinkliederen.

Vorig jaar, tijdens Elfia Haarzuilens 2019, betrad deze band voor het eerst het Elfiaanse rijk en vanaf dat moment waren onze oren meteen verliefd. Na dat spektakel kan het natuurlijk niet anders dat Paddy and the Rats ook dit jaar weer op het podium in Haarzuilens staat.

Ben jij er dit jaar ook (weer) bij om te genieten van aanstekelijke refreinen, dynamische up-tempo liedjes, feestliederen, Ierse punkrocknummers en tipsy ballads?