Menu Tickets

Elfia Arcen 2024

21 & 22 September

Haarzuilens 2020

10 januari 2020

Parkeren en kamperen tijdens Elfia Haarzuilens 2020

Druk, druk, druk... de ministeries zijn druk bezig om ook komende april weer veel Elfianen toe te laten in het prachtige koninkrijk. Veel voorbereidingen gaan van z'n leien dakje. Er is een hoop gepuzzel om alles rond te krijgen. Dit zorgt er helaas voor dat er ook een puzzel is die we niet opgelost krijgen...

Nieuws

Parkeren Elfia

Achter de schermen zijn we druk bezig met het regelen van allerlei zaken voor de komende Elfia editie in Haarzuilens. Zo zijn bijna alle plekken voor standhouders volgeboekt, is het programma nagenoeg rond en zijn de meeste entertainmentgroepen uitgenodigd. De komende tijd nemen we je mee in al het moois wat we op de planning hebben staan.

We krijgen dit jaar ook te maken met een aantal veranderingen in de omgeving van Kasteel de Haar, welke helaas van invloed zijn op het koninkrijk Elfia.

Parkeren

Voor het parkeren tijdens Elfia zijn we aangewezen op de landerijen rondom Kasteel de Haar. In het verleden maakten we altijd gebruik van het grote veld grenzend aan de parkeerplaats van het kasteel zelf. Helaas is dit veld eind 2019 opgeslokt door de golfbaan, waardoor we hier geen gebruik meer van kunnen maken. Voor het andere grote parkeerveld heeft de eigenaar, Stichting Natuurmonumenten, een forse huurverhoging aangekondigd. 

We zijn op dit moment nog in gesprek met alle partijen om een zo passend mogelijk parkeeraanbod samen te stellen, hierdoor is het nog niet mogelijk om parkeertickets online aan te schaffen.

Zodra we een overeenstemming hebben met de betrokken partijen, zal de online verkoop van parkeertickets van start gaan. 

Dat er geparkeerd kan worden is zeker, alleen de details zijn nog niet helder.

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om op een milieuvriendelijke manier naar Elfia af te reizen, met de trein. Vanaf NS Station Vleuten rijden de gehele dag pendelbussen naar Elfia en weer terug. Station Vleuten is met de Sprinter te bereiken vanuit Utrecht Centraal en vanuit Den Haag Centraal / Rotterdam via Woerden.

Camping

Verder moeten we helaas mededelen dat er voor Elfia Haarzuilens 2020 geen officiële Elfia-camping zal zijn. De buurtgenoten van Kasteel de Haar die voorheen de camping organiseerden, hebben besloten om dit in 2020 niet te doen. Ook hier zijn we achter de schermen druk bezig geweest om een alternatieve locatie te vinden, mede door de uitdaging rondom parkeren is dit tot op heden nog niet gelukt. 

Voor alternatieve overnachtingsopties in de buurt, kun je terecht bij de pagina Accommodaties.

We zijn vastbesloten om voor alle bezoekers een geweldige Elfia-ervaring te verzorgen, een ervaring die niet eindigt als de poorten van Elfia ’s avonds sluiten. In 2021 hopen we weer een flink verbeterde Elfia-camping neer te zetten, op een nieuwe locatie – dichterbij ons prachtige koninkrijk.