Menu Tickets

23 & 24 april 2022

vervolgen we onze droom bij

Elfia Arcen 2021 UITVERKOCHT! Het grootste outdoor cosplay en kostuum event van Europa, is helemaal uitverkocht! Er zijn enkel nog losse parkeertickets beschikbaar voor zondag, de parkeerkaarten voor zaterdag zijn uitverkocht: Parkeren Zondag

Prepare & Dare

De laatste loodjes wegen het zwaarst, dus…. om je nog even te inspireren in de laatste dagen voordat de poorten van Elfia openzwaaien: een aflevering uit “Journey to Elfia” van Roberto & Silvan: “How to do Elven Make Up?”

De poorten van Elfia zwaaien op zaterdag 18 en zondag 19 september open! Met een helder doorstroomprofiel en passende maatregelen heeft de gemeente Venlo toestemming gegeven voor het organiseren van het ‘Kingdom of Elfia’ – zoals het kostuum festijn officieel heet – in Kasteeltuinen Arcen.

Bijzonderheden:

  • Elfia kan doorgaan als doorstroom activiteit. Dit betekent bijvoorbeeld tijdsloten waardoor Elfianen gespreid binnenkomen, en ook social distance maatregelen, zodat bezoekers altijd ‘Corona- afstand’ van elkaar kunnen bewaren. 
  • Een Covid testbewijs etc is op dit moment niet nodig omdat Elfia officieel geen event is maar een doorstroom activiteit, en er dus een ander protocol van toepassing is. Maar als de overheid toch onverhoopt op het laatste moment vaccinatiebewijs/ negatieve test etc verplicht stelt zullen wij het moeten volgen. Mocht dat gebeuren, dan zullen wij het uiteraard ook communiceren. Blijf deze website goed in de gaten houden.

  • het kasteel zelf zal gesloten zijn. Aan de voorkant en achterkant zullen veel activiteiten plaatsvinden
  • neem voor de binnenlocaties (toiletten, vaste horeca locaties) voor de zekerheid een face mask mee
  • overigens zullen toiletten gratis zijn. Dit zal de wachtrijen zo kort mogelijk houden; en je hoeft geen contant geld over te dragen
  • verder is het event zowel zaterdag als zondag open van 9 uur ’s ochtends tot 8 uur ’s avonds

 

Er is een maximaal aantal gasten vastgesteld dat volgens gereguleerde tijdsloten en met social distance Elfia mag betreden. Er zijn voornamelijk walking-acts, verspreid door het gehele park, en bij de podia zijn uitsluitend zitplaatsen. De geroemde Elfia energie zal overal bruisen met folkmuziek, kleine theater acts, gethematiseerde catering, verkoopstands en vooral met respect voor elkaar en de natuur van de kasteeltuinen.

Het Elfia publiek kennende zal ook elke bezoeker en deelnemer  zijn eigen verantwoordelijkheid nemen en de geldende Corona maatregelen respecteren. Wij als organisatie van de kasteeltuinen en van Elfia zelf zijn minstens net zo dankbaar als alle Elfianen dat het ‘Kingdom of Elfia’ veilig kan en mag plaatsvinden. 

 

Birthday card from the kingdom of Elfia?

Gratis fantasy verjaardagskaart

Vanaf 2022 beginnen we met het versturen van een gratis verjaardagskaart. Deze kaart zal uniek fantasy artwork bevatten van een van de Masters of Fantasy dat je nergens anders zal kunnen vinden. Elk jaar weer een verjaardagskaart met telkens nieuw artwork. Vul in de rechterkolom je gegevens in. Je krijgt dan elk jaar op je verjaardag het fantasy kunstwerk thuisgestuurd. We starten hiermee in 2022. Tevens abonneer je je op onze digitale nieuwsbrief.

 

Programmering en openingstijden op beide dagen hetzelfde tijdens Kingdom of Elfia September

Zowel zaterdag als zondag zullen dezelfde openingstijden kennen (van 9am tot 8pm) als dezelfde programmering, op de kinder kostuumparade na, die enkel op zondag georganiseerd zal worden. Het programma zal langzaam gevuld gaan worden de komende maanden dus kom regelmatig hier terug om te zien welke nieuwe spannende acts er geboekt zijn.