FAQ voor Elfia vrijwilligers

VEEL GESTELDE VRAGEN VOOR VRIJWILLIGERS ELFIA ARCEN 2017:

1. Waar kunnen wij overnachten als vrijwilliger?
Er is een crew camp achter op het terrein bij de kas, waar douches en toiletten ook te vinden zijn. Iedereen neemt zijn eigen tent mee. Houd rekening dat het soms wat kouder zijn, dan verwacht. Wij hebben speciale EHBO dekens voor de vrijwilligers.

2. Krijg ik betaald voor Elfia?
Elfia biedt voedsel en drank voor alle vrijwilligers. Alleen de vrijwilligers die op weekdagen helpen, krijgen een kostenuitkering.

3. Wat voor kleding moet ik dragen?
Tijdens de opbouw en afbouw week draag je vooral makkelijke kleding en goede schoenen die tegen een stootje kunnen. Tijdens hef festival zelf, draag iedereen een rood/gele tabbard met riem. De gatekeeper-, exhibitioner- en parking elfs dragen op donderdag en vrijdag al een tabbard omdat zij in direct contact al staan met de standhouders en entertainers en herkenbaar moeten zijn.

4. Wordt er vervoer geregeld voor ons?
Nee, je kan met de auto of openbaar vervoer komen. Op de speciale facebook pagina van Elfia crew, biedt men elkaar aan om met elkaar mee te rijden.

5. Kan ik mijn kostbare spullen ergens kwijt?
Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen spullen en je spullen laat je achter in de crew camp. Er is in het weekend bewaking op het terrein. Echter je blijft zelf altijd verantwoordelijk voor je eigen spullen.

6. Welke functies zijn er allemaal binnen het vrijwilligersteam beschikbaar?

FUNCTIES BINNEN ELFIA:

1. Dismantling Elf
Functie van maandag t/m dinsdag (na festival).Afbouwen van het festivalterrein. Voorbeelden, hekken- bankjes en stoelen weghalen, vlonders weghalen, terrein schoonmaken etc.

2. Dismantling en Constructing Teamleader Elf
Functie van maandag t/m dinsdag (1,5 week).Heeft ervaring met op en afbouwen festivals, kan mensen goed aansturen, werkt mee en is verantwoordelijk voor de gehele op en afbouw in het veld. Betaalde functie.

3. Forkliftdriver Elf
Functie van maandag t/m dinsdag (na festival). Heftruck certificaat hebben. Je rijdt alle zware spullen, zoals hekken, vlonders over het terrein.

4. Decoration Elf 
Functie van maandag t/m dinsdag (1,5 week) in wisselende samenstelling. Niet tijdens het festival zelf. Gereedmaken van de decoratie van het festivalterrein, zoals vlaggen ophangen, versieren van poorten, knopen van touwen etc.

5. Distribution Elf
Functie van woensdag t/m maandag. Uitgifte en inname van allerlei artikelen aan alle teams van Elfia en ondersteund de TL distributie. Ook bijhouden van de administratie van uitgave en inname is een belangrijk onderdeel van de taak.

6. Distribution Teamleader Elf
Verantwoordelijke betaalde functie van maandag t/m dinsdag (1,5 week). 
Je houdt alles bij wat op het terrein binnenkomt, vrachtwagens, je opent de poorten, registreert alle vrijwilligers, houdt de portofoons bij, je bent verantwoordelijk voor alle sleutels op het terrein. Hier zoeken we iemand die tegen een stootje kan, goed kan registreren, mensen durft aan te spreken en zorgt dat alles weer netjes op zijn plek terugkomt. Het zijn lange werkdagen, die je een aantal dagen afwisselt met 2 medewerkers. Ook bijhouden van de administratie van uitgave en inname is een belangrijk onderdeel van de taak. Betaalde functie.

7. Elfia Royal Guard Elf
Functie op Zaterdag en Zondag (tijdens het evenement)
Verkleed in kostuum Elfia Royal Guard. Begeleiden van Elfia gerelateerde activiteiten op het evenement, zoals kroning, defilé enz.

8. Entertainment Elf
Functie van zaterdag t/m zondag. Entertainment werkzaamheden zoals: Begeleiden van entertainment groepen, vragen beantwoorden, evalueren entertainment, etc.

9. Exhibitor Manager Elf
Functie van donderdag t/m zondag Contactpersonen tussen standhouders en organisatie over op- en afrijden en allerhande zaken. Tevens controle of zij zich aan de regels houden en ze daar zo nodig op aanspreken.

10. Exhibitor Elf
Functie van donderdag t/m zondag. Ondersteuning van de exhibitor manager.

11. Flying Fixers Elf
Functie van zaterdag t/m zondag. Alle voorkomende werkzaamheden met name last minute zaken, die tijdens het festival nodig zijn.

12. Crewcare/Catering Elf
Functie van maandag t/m dinsdag en vrijdag t/m maandag . Allerhande werkzaamheden m.b.t. de crew en helpende hand bij de crew catering. Zorgt dat alles netjes klaar staat bij ontbijt, lunch en diner en zorgt dat alle crewleden de crew tent netjes achter laten.

13. Office ElfHeadquarters Elf
Functie van maandag t/m zondag. Heeft verstand van software en computers. Verder allerhande werkzaamheden op het hoofdkwartier van Elfia.

14. Technical Elf
Functie van donderdag t/m maandag. Verstand hebben van techniek vooral voor technische calamiteiten tijdens het festival. Ook iemand die helpt bij technische zaken op- en afbouw en festival zelf.

15. Infostand Elf
Functie van zaterdag t/m zondag. Het beantwoorden van allerlei vragen van bezoekers van het festival.

16. Constructing Elf 
Functie van maandag t/m vrijdag voor het festival verdeeld. Opbouwen / inrichten van het festivalterrein zoals hekken en bankjes plaatsen, vlonders leggen e.d. Fysiek werk.

17. Parking Elf
Functie van donderdag t/m zondag. Het georganiseerd laten verlopen van het parkeren en op= en afrijden van standhouders, entertainers e.d.

18. Parking Teamleader Elf
Functie van donderdag t/m zondag. Aansturen parking team.

19 .Stagecrew Elf
Functie zaterdag t/m zondag. Alle werkzaamheden die te maken hebben met de diverse podia Van Elfia.

20. Theatre Crew Elf
Functie van donderdag t/m zondag, wisselend. Alle werkzaamheden m.b.t. de kostuumwedstrijd, verkiezingen en het defilé.

21. Ticketcontrol Elf
Functie van zaterdag t/m zondag. Kaartcontrole aan de entree.

22. Gatekeeper Elf
Functie op donderdag t/m zondag in deeltijd invulbaar. Bewaken van de toegangspoorten tot het festivalterrein. Aanwijzigingen geven aan chauffeurs en mensen hoe te rijden en lopen.